Sit posećen
180116 puta.

Vaskršnja poslanica Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla

HRISTOS VASKRSE!

O Vaskrsu 2006. godine, Pavle, po milosti Božjoj, pravoslavni arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski, sa svima arhijerejima SPC, sveštenstvu, monaštvu i svima sinovima i kćerima naše svete crkve: blagodat, milost i mir od Boga Oca, i Gospoda našeg Isusa Hrista, i Duha Svetoga, uz radosni Vaskršnji pozdrav :

Intervju : Vladika Jovan
Poglavar Ohridske arhiepiskopije SPC Jovan Vraniškovski je od danas na slobodi, potvrdio je njegov advokat Vasko Georgijev.

Jovan Vraniškovski je pušten iz zatvora Idrizovo, gde je služio kaznu od godinu i po dana za izazivanje verske, rasne i nacionalne mržnje. On je odslužio osam meseci zatvora, a kazna je odlukom Vrhovnog suda Makedonije na toliko i ublažena.

Vladiku Jovana je makedonska crkva rašcinila, a srpska prihvatila, a njegovim oslobadanjem je demantovana prvobitna informacija da je pušten samo na vikend. Vladika Jovan je popodne vec doputovao u Nižepolje, gde je saborna crkva njegove arhiepiskopije.

KNjIGA o patrijarhu Pavlu - Svetac našeg vremena
KNjIGA o patrijarhu Pavlu toplo je primljena na tržištu, i za samo pet dana prodata je u 15.000 primeraka. Uskoro ce biti štampano i drugo izdanje - rekao je generalni direktor "Novosti" Manjo Vukotic na svecanoj promociji prve biografije sadašnjeg srpskog prvojerarha, u svecanoj sali Skupštine Beograda.
Knjigu autora dr Radmile Radic, cija je promocija, u Skupštini Beograda, okupila ugledne ljude iz našeg kulturnog i javnog života, izdali su Kompanija "Novosti" i Novinska agencija Tanjug, i prva je knjiga koja detaljnije govori o životu i radu poglavara SPC.
List na srpskom jeziku za Evropu, Ameriku i Australiju, ‘Vesti’ iz Frankfurta, objavio je intervju sa vladikom Artemijem
Episkop raško-prizrenski, vladika Artemije, u intervjuu za dnevni list dijaspore "Vesti" iz Franfurta, 4. januara 2006. godine, ocenio je da kako se priblizavaju pregovori o statusu juzne pokrajine, tako situacija na Kosmetu postaje sve teza i da nisu iskljuceni novi napadi na Srbe.

- Sef UNMIK-a Soren Jesen Petersen i dalje vrsi prenos ovlascenja na privremene institucije Kosova i nedavno im je stvorio dva nova ministarstva, pravde i unutrasnjih sposlova, sto nije nista drugo nego prejudiciranje buduceg statusa do koga treba doci putem pregovora. Time se srpski pregovaracki tim dovodi pred svrsen cin jer su oni vec sve dobili jos pre pocetka pregovora. Isto tako je po pitanju bezbednosti i policije. Umesto da se manifestuje veca bezbednost, sve cesci su napadi na Srbe.

БОЖИЋ 2005. ГОДИНЕ
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА СВОЈОЈ ДУХОВНОЈ ДЕЦИ О БОЖИЋУ 2005. ГОДИНЕ

ПАВЛЕ
ПО МИЛОСТИ БОЖИЈОЈ ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ, МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ, СА СВИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВИМА СИНОВИМА И КЋЕРИМА НАШЕ СВЕТЕ ЦРКВЕ: БЛАГОДАТ, МИЛОСТ И МИР ОД БОГА ОЦА, И ГОСПОДА НАШЕГА ИСУСА ХРИСТА, И ДУХА СВЕТОГА, УЗ РАДОСНИ БОЖИЋНИ ПОЗДРАВ :

МИР БОЖЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ !

  ...Данас се роди Спас, који је Христос Господ (Лук. 2, 11). - Бог се јави у телу (I Тим. 3, 16). - Логос постаде тело и настани се међу нама, и видесмо славу његову (Јов. 1, 14). - ...Да у потпуности објавим реч Божју, тајну сакривену од векова и покољења, која се сада јави светима његовим..., која је Христос у вама, нада славе (Кол. 1, 25 - 27).
SVETI ANDREJ PRVOZVANI - KRSNA SLAVA KRALjEVSKOG DOMA KARAĐORĐEVICA

Beograd 13. decembar 2005. – Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina proslavili su danas Svetog Andreja Prvozvanog, krsnu Slavu Kraljevskog doma Karađorđevica.

POSETA PATRIJARHU PAVLU

Beograd, 13. decembar 2005 - Njegovo Kraljevsko Visocanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II posetio je danas na Vojno-medicinskoj Akademiji u Beogradu Njegovu Svetost Patrijarha Srpskog Pavla koji se tamo nalazi na lecenju.

ZATVOR KAO PAKAO
Arhiepiskopu Jovanu u skopskom zatvoru ne dozvoljavaju bogosluženje, pricest, odsustvo. Pustili ga jedino na sahranu oca, i to samo na 24 sata !

Arhiepiskop ohridski i mitropolit skopski gospodin Jovan u skopskom zatvoru "Idrizovo" od 26. jula ove godine služi kaznu zbog, kako je u presudi navedeno, "raspirivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti", zbog cega je osuden na 18 meseci. U meduvremenu, osuden je na još 12 meseci zbog navodne utaje donacije od 57.000 evra, da bi usledila nova tužba, opet zbog navodne utaje za koju ni tužioci ne mogu da navedu kolika bi mogla da bude!

PATRIJARH PAVLE POVREDIO KUK
Beograd 10.12.2005

Patrijarh srpski Pavle primljen je u petak na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog povrede desnog kuka, koju je zadobio pre dva dana prilikom pada u svojim odajama, saopštila je danas Vojnomedicinska akademija. Po prijemu je klinickom obradom dijagnostifikovano naprsnuce desne pubicne kosti, koje ne zahteva hirurško lecenje. Opšte stanje patrijarha je dobro i oporavak je u toku, navedeno je u saopštenju.

Sveti Arherejski Sinod upucuje usrdne molitve gospodu za sto skorije ozdravljenje i oporavak Patrijarha srpskog G.Pavla

EVROPSKI POKRET DIJASPORE SRBIJE I CRNE GORE SA SEDISTEM U PARIZU ORGANIZUJE JAVNU
PETAK 9 DECEMBRA 2005 G. SA POCETKOM U 19.30 H U SALI HRAMA SVETI SAVA U PARIZU ( 23 Rue Simplon) .

TEMA

"OCUVANJE DRZAVNE ZAJEDNICE SRBIJE I CRNE GORE KAO DRZAVE SVIH NJENIH NARODA I NARODNOSTI UKLJUCUJUCI KOSOVO I METOHIJU "

Broj tekstova : 18

EGLISE ORTHODOXE SERBE / BP177 - 75864 Paris - 23 rue du Simplon - 75018 Paris Tel : 01 42 52 99 90 - Fax : 01 42 58 21 07
© egliseorthodoxeserbe.org


Site Inquiries, Contact Mark @ Great Agencies - Marketplace for SEO Companies
(888) 222-8311
Sunnvyvale, CA
support@greatagencies.com